kotilehto-logo-taustaton-RGB_2-01

Kotilehto

Arvoisa lukija, kiitos mielenkiinnosta Kotilehtoa kohtaan. Kotilehto merkitsee meille rakasta paikkaa, paikkaa jossa olemme jakaneet elämämme parhaat hetket läheistemme kanssa. Se on tehnyt meistä sekä vahvoja että herkkiä. Me Kotilehdossa tiedämme, missä juuremme ovat ja arvostamme sitä. Tiedostamme olevamme osa sukupolvien ketjua ja omalla ajallamme haluamme tehdä sen mitä meidän pitää tehdä. 

Kotilehdon juuret ovat Teuvalla, Kotilehdon tilalla. Kotilehdon tilalle siirrettiin 1990-luvun alussa vanha ja elämää nähnyt, 1800-luvulla valmistunut tupa, jossa isoisoäitini Saima oli syntynyt. Olin tuolloin 4 vuotta vanha. Siitä tehtiin perheellemme saunatupa Kotilehdon kuusien katveeseen. Ensimmäiset löylyt saimme ottaa siellä jouluna 1994. Tuvan tummuneet hirret ovat kertoneet tarinaansa sukupolvelta toiselle jo lähes 30 vuoden ajan tarjoten perheellemme ikimuistoisia hetkiä. 

Korpi kasvattaa, koulutie on pitkä. Mielikuvitus tekee hämärän metsän muodostamasta siluetista jännittävän. 

Taisto ja Kaino ovat osa korvessa syntynyttä veljessarjaa. Kasvoivat vahvoiksi kuin havupuut. Toisaalla Paavo ja Samuel hoitivat hallan arkaa toukoa. Jussi raivasi peltonsa soisesta metsäpohjasta. Metsästä voi tehdä peltoa. Mitä puusta voi tehdä? Sohvanjalkoja, hirsirakennuksia ja leikkimökkejä. Niillä isäni aloitti. Tuolloin nukuin päiväunet trukin hytissä. 

Ristiinliimattu puulevy – mitä siitä voisi tehdä? Siitähän tehdään taloja ja julkisia rakennuksia. Sopii mökkivärkiksi! 

Harkittu arkkitehtuuri, kokoamisen helppous sekä korkea laatu ovat mahdollisia pitkän kokemuksen ja tinkimättömän vaatimustason myötä. Valmiusaste ja malli ovat kustomoitavissa. Tarvittaessa koivut odottavat saunan pesässä. Tällöin asiakkaan osuus on tuoda tulitikku tuohikiehkuran luo ja nauttia. 

Miten kaunis ja linjakas on vahva puulevy. Se kertoo omaa monikymmenvuotista historiaansa. Se kertoo sen sanoilla, jotka kaikki ymmärtävät. Se kertoo luonnon kiertokulusta, siitä miten on aika kasvaa, tulla täyteen mittaansa. Olla iloksi ja lämmöksi. Antaa tilaa – tuoreille ideoille ja uudenlaisille materiaaleille. 

Aikanaan kun majakat ilmestyivät merien rannoille laivoja ohjaamaan. Se oli uutta. 

Ilmo on korven veljessarjaa. Miten niin erilainen?” 

Saima oli Taiston, Kainon ja Ilmon äiti. Taisto oli minun pappani. Kotilehdon rakennukset onkin nimetty sukumme miesten mukaan. Jokaisen nimen takana on meille tärkeä ihminen, joka on omalla ajallaan tehnyt kaikkensa kotimaamme eteen. 

Olemme saaneet käsillä tekemisen taidon perintönä menneiltä sukupolvilta ja Haluamme kunnioittaa menneitä sukupolvia tekemällä asiat tavalla, jolla voimme liittyä ylpeinä sukupolvien ketjuun. Kotilehdon rakennukset valmistetaan kotimaisena työnä, pääosin kotimaisia rakennusmateriaaleja käyttäen, rakkaudesta puurakentamiseen.